Pytten var jättegod, så här kommer receptet:
Ingredienser till 4 personer:
600 g potatis
1 stor gul lök
1 st squash (zucchini, courgette)
300 g färska champinjoner
1 msk olivolja
70 g ruccola
120 g fetaost max 10%
2 msk hackad persilja
2 dl crème fraisch lätt 15 % smaksatt
Skala och dela potatis och grönsakerna, utom persiljan och ruccolan, i "pyttipannastora" tärningar. Lägg grönsakstärningarna i en skål och slå på olja och salta och peppra. Rör runt så att grönsakerna får en blank yta. Lägg dem sedan på en ugnsplåt och stek dem i ugn i 225 grader i ca 20-25 minuter (tills grönsakerna känns färdiga). Rör om då och då.
När pytten är färdig, vänd ner ruccolan och blanda. Strö över smulad fetaost och dekorera med persilja. Servera med crème fraisch. Jag smaksatte min med salt, vitlökspulver och tandorikryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar