fredag 4 september 2009

Fredag!

Så ljuvlig denna dag är! Det tror jag nästan att alla tycker.

Det börjar redan på morgonen när klockan väsnas, som den har envisats med att göra varenda morgon hela veckan.





Man stönar förtvivlat och sätter den på snooze, somnar om och vaknar till samma hemska signal. Stänger av den, gäspar och tänker: Nej, jag vill inte...jag vill ligga kvar i sängen och sova!!

Men då slår det en plötsligt, det är ju FREDAG!!. Och genast, som i ett trollslag, blir man pigg, skuttar ur sängen och helt plötsligt är man glad!.

Man äter frukost ..glad. Man åker till jobbet..glad. Man ler när man träffar sina arbetskamrater. Även de man kanske kommit på kant med i veckan och egentligen helst skulle vilja ignorera, får ett leende ...bara för att det är FREDAG.

Sen börjar man jobba och ju längre dagen går, desto gladare blir man och man känner en pirrande känsla i magen...BARA FÖR ATT DET ÄR FREDAG!

Det behöver inte var så att man ska göra något speciellt, man ska kanske bara vara hemma, men det är hela känslan av att ..det är fredag! Man är ju inte ens ledig den dagen, men fredagen är ändå speciell på något vis. Man har jobbat hårt hela veckan och fredagen betyder ledighet.. i och för sig bara några dagar. Men ändå. Fredagen är mystisk . Lördagen är också härlig,....men fredag är .....FREDAG!

FREDAG

divèndre vendre Friday

Föstudagur Fryday Vrijda

Viernes Παρασκευή

Cuma

Inga kommentarer: