tisdag 24 november 2009

Nattöppet i kyrkor?

Hörde på radion i morse att Frälsningsarmén skulle starta ett projekt, som skulle börja nu till advent, med att hålla nattöppet för de hemlösa.

Satt och funderade och lät tankarna spinna vidare på detta ämne.... Varför kan inte alla kyrkor, oavsett församling, hålla öppet eller bistå de hemlösa med en sängplats? Nu menar jag inte att man ska göra hotell av kyrkorna. Utan rulla ut liggunderlag, filtar och kuddar på bänkarna och och ge någon hemlös en sovplats för en natt eller två.. Det tror jag säker de hemlösa skulle uppskatta.

Visst måste det finnas enorma lager av militärfiltar och liggunderlag? Och jag tror säkert många människor har någon filt eller något liggunderlag liggande på någon vind. Varför inte skänka dem till de hemlösa?

Och tänk på alla mataffärer som kastar både frukt, bröd och annan mat, som nog skulle kunna gå att använda. Varför inte skänka dem till de hemlösa?

Visst skulle det behövas någon/några som frivilligt ställde upp på detta och var villiga till att göra det på sin fritid. Men varför inte få de hemlösa till att hjälpa till med detta själva? Hjälp till självhjälp..är det inte så det heter.

Lite av mina tankar och funderingar i ämnet....

Inga kommentarer: