söndag 23 augusti 2009

Söndagar

är inköpsdag i vår familj....



Det innebär att vi sätter oss ner efter frukost och gör upp en vecko matsedel för kommande vecka och en inköpslista. Och den blir väldigt varierande kan jag lova.!


I familjen har vi nämligen en Vegan, som helst inte äter några animaliska produkter alls, en som är Straight Edge, alltså tar inga droger, ingen tobak, dricker inte kaffe och som är helt "poison free". Tanken är att hon ska mer och mer gå över till vegetarisk kost och försöka undvika animaliska produkter. De andra i familjen gillar kött och vanlig husmans kost, men bara två i familjen tycker om fisk.


I och med att alla är så engagerade i matlagning, så förstår ni nog att våra matsedlar blir väldigt skiftande och matlagningen blir både spännande, rolig och ....konstig ibland!


Oftast är det sambon och jag som fixar inköpen men, idag var vi hela sju personer som åkte iväg till Maxi, som är den affär som får äran att ha oss som kunder. Vi är sex i familjen, men sonens flickvän är här över helgen och hon var också pigg på att följa med.


Söndagens middag blev chili con carne, gjord i två varianter...på vanlig färs och på vegofärs.






Sitter är nu och tänker på sommaren som varit. Ja, den är inte slut jag vet, men när man ska börja jobba igen, känns det på något sätt som om den faktiskt är slut.... Lite vemodig känns det i alla fall, men samtidigt kul att får träffa alla igen.


Och nog är det ändå kanske skönast när allt lunkar på i gamla vanliga spår?

Inga kommentarer: