torsdag 25 augusti 2011

Undrar bara

varför inte folk använder den lilla saken på sitt cykel som heter R I N G K L O C K A?


Den är ganska lätt att känna igen och placeringen brukar sitta antingen på höger eller vänster sida på styret, ganska nära tummen, så man bara kan sträcka ut tummen och plinga på. Så här kan en RINGKLOCKA se ut, men det finns givetvis även andra modeller också:



Är rent ut sagt FÖRBASKAD på alla nonchalanta cyklister som inte använder sig av denna finurliga manick, utan vill att man som gångtrafikant ska vända huvudet ur led och titta sig bakåt varannan minut. Helt ok om man är vuxen och går ensam. Då har man kanske tiden att vända huvudet bakåt varannan minut, en gång till höger och sen till vänster. Men tänk på föräldrar som kanske har barn på 3-4 år med sig och kanske någon hund. Ska de gå och vända sig om hela tiden? Vad kan då inte hända med barnen, som kanske springer ut i gatan, medan den stackars mamman/pappan vänder sig om för att titta efter cyklister.


För inte är det väl cyklisterna som ska ha koll på vägen framför sig? Nej, de har ju fullt upp med att lyssna på musik i sina fina IPhones eller sms:a på sina mobiler, så inte kan man väl begära det av dem?


Nä, man ska väl kanske uppfinna en mössa utrustad med backspeglar, för att kunna gå någorlunda säkert på våra gångbanor.



Inga kommentarer: